Bra och dåliga dieter

Sedan flera årtionden tillbaka har vi människor gått på dieter för att gå ner i vikt. Det finns de dieter som fått oerhört stort genomslag och som hyllats världen över. Sedan finns det dieter som man absolut bör undvika om man vill ha hälsan i behåll.

3681003-teen-girl-eating-a-tomato

5:2, LCHF, GI och VLCD

Det senaste året har man kunnat läsa nästan överallt om 5:2-dieten. Nu har det gjorts omfattande studier om dieten och dessa visar att alla som levt efter dieten har gått ner i vikt, även om hälsoeffekterna har varierat. Studierna har visat att 99 procent gått ner i vikt efter halva tiden och för de som inte gått ner lika mycket har i alla fall hälsovärdena blivit bättre, skriver de på Dagens Nyheter. Andra dieter som har visat sig ge ett bra resultat när det kommer till att gå ner i vikt är GI och LCHF. Ytterligare en diet som visat sig ge resultat är VLCD, eller ”mycket låg

kalori-diet”. Vill man ha hjälp på traven med den dieten kan man lyckas gå ner i vikt med godbalans.se och även besöka deras facebooksida för mer information.

De mest knasiga och farliga dieterna

Det finns även de dieter som man absolut bör hålla sig borta ifrån och kan orsaka både fysiska och psykiska skador. En helt galen diet som blivit populär är den så kallade binnikemaskdieten som går till så att man sväljer ägg till binnikemaskar. När maskarna sedan utvecklas äter de maten i magen hos personen och får denne att gå ner i vikt. Dieten kan leda till B-vitaminbrist, depression, blodbrist och nervskador. En annan udda diet är Twinkiesdieten, som går ut på att äta den amerikanska kakan Twinkie. Kakan innehåller 150 kalorier och utövaren ska inte äta något annat en Twinkies. Dieten leder till att man får näringsbrist och förmodligen blir väldigt trött. Läs mer.