Skippa dieten!

Vikt är dessvärre något som ständigt får fokus i dagens samhälle. Antingen ska man gå upp i vikt, eller gå ner i vikt, och aldrig kan man bli nöjd. Istället hoppar i princip vem som helst på diet efter diet för att någon gång bli nöjd. Problemet är bara att vi väldigt sällan blir nöjda, för om man väl får en förändring så är den ändå inte tillräcklig utan antingen vill man tillbaka, eller ännu mer. Problemet sitter alltså väldigt sällan i våra kroppar utan istället i hjärnan och klimatet som samhället har. Bara ett exempel på

De som dricker lågkalori-drycker lider oftare av depression än andra, enligt en amerikansk studie. (Läs resten av artikeln här).

Att gå på diverse dieter är alltså inget att rekommendera, även om det bara handlar om att man byter ut sin vanliga läsk till dietalternativet. Och samma sak gäller såklart även med andra produkter som är light eller diet, och inte bara läsk. Vill man leva hälsosamt bör man istället äta varierat och röra lite på sig, mer än så behöver man inte göra eller offra. Ett tips är också att äta någon typ av tillskott, om man känner att man vill ta hand om sin kropp lite extra. Ett bra tips är omega3! Kapslar med den nyttiga fiskoljan hittar man till exempel här http://mollersomega3.se och de har bevisad positiv effekt på oss och vår hälsa. Tvärt emot vad dietprodukter har, vill säga! Så länge man tänker på vad man stoppar i sig så brukar man oftast ha en hälsosam livsstil.