Smalare med spenat

Det är viktigt att vara nöjd och säker i sin kropp, någonting vi har skrivit om flera gånger – till exempel i ett inlägg som du kan läsa här. Då lyfte vi också dieten LCHF och frågade oss om den var så pass bra samt vilka fördelar och vilka nackdelar som kom med dieten. Men nu har det kommit en annan metod som kanske är ännu lite intressantare, nämligen: spenat!

I en artikel från Sydsvenskan har man skrivit om möjligheterna att minska i vikt med spenat. Låter det galet? Kanske är det också det, men galet eller ej – så är det helt klart intressant. I artikeln kan man läsa att det är forskare vi Lunds Universitet som hittat ett medel i maten vilket gör det lättare att gå ner i vikt. Forskarna menar på att man genom att dricka en shot som innehåller fem gram spenatpulver varje morgon så går man inte bara ner i vikt, man känner sig också mer mätt och det absolut bästa är att sötsuget minskar.

Självklart blir en väldigt skeptisk när det kommer till de här upptäckterna. Samtidigt är det ju faktiskt forskare som har kommit fram till detta, och spenat är ju nyttigt så det borde gå? Det är helt klart värt att testa, om du känner att du vill minska på sötsuget och få kurvorna på plats. Det värsta som kan hända är ju faktiskt att du får i dig lite extra nyttiga grönsaker?

Kommer ni ihåg Karl-Alfred? Han blev stark av att äta spenat, kanske låg det någon sanning i den barnhistorien?