Varierad kost är det bästa

Överallt kommer det ny information kring hur en ska hålla sig hälsosam. Du ska inte äta kött, du ska bara äta kött, du ska inte äta pasta, du ska äta var tredje timma, du ska inte äta efter sju… och så vidare. Det är utmattande att läsa, för vem ska man tro på, när alla säger olika? Ännu svårare blir det att hålla en hälsosam kost när man befinner sig i skola eller på jobb – och inte har möjlighet att själv bestämma över vad som serveras. Nej, det går helt enkelt inte att leva efter en strikt diet, om man samtidigt ska fortsätta leva som en normal människa.

Det bästa för att hålla sig hälsosam, måste ju vara att äta varierat? Att få i sig lite av varje; lite kött, lite potatis, lite pasta, grönsaker, mjölk och så vidare. Det vanliga helt enkelt. Att äta varierat och njuta av det goda! Det kan ju ingen säga emot? Det är ju också lättare att leva efter, du kan till och med beställa hem maten om du inte orkar gå och handla. En varierad matkasse plingar på dörren, och du behöver bara tillaga (kika in på matkasse.nu så kan du söka efter det alternativ som passar dig bäst). Nu kan det ju lätt bli att denna text blir ännu hur en ska göra och inte göra för att vara hälsosamt. Det är inte meningen i så fall, utan det handlar väl snarare att hitta det hälsosamma för en själv. Och den här texten är snarare ett steg mot hetsen i att vara allt för noga i vad en stoppar i sig. I en debattartikel skrivs det så här:

De största hälsoproblemen uppstod efter åkerbrukets införande då det blev för mycket odlade växter. Varierad kost är bäst. Både grisfläsk, kyckling och bananer rekommenderas.

Och en kunde inte sagt det bättre själv.